Rene Brijker-gitaar. Een funky slaagde hier, een solo daar, wahwah pedaaltje erbij en maar grooven. Hoe simpel kan het leven zijn? Deze heer tovert te gekke funky songs voor de band uit zijn gitaar. De lieve man kan soms wat serieus kijken, maar dat is natuurlijk concentratie.  Gewoon je ogen dicht doen en luisteren werkt bij hem het best.

Edwin Kuipers – Hammond, keys.  Stoere foto hoor, leren jack en dan dat machtige bakbeest voor je. Een coole look houdt boven de 20 natuurlijk niet op beste mensen.
Zo’n Hammond  dat giert en brult maar kan natuurlijk ook diep gevoelig klinken. Onze meester op dit instrument haalt het er allemaal uit. Draaiende speakers, groovy akkoorden, funky sololijnen, kijk naar zijn twinkelende oogjes als hij zijn monster laat gieren.

 Ron vd Flier – Fluit, percussie, zang.  Speelde jaren in diverse bands en o.a. met Edith en René in Shake the Planet, de band die met machtige grooves de aarde deed schudden. Het drietal is weer herenigd in Soulkick en “shaken” ze gewoon weer door. Man’s huis staat vol met allerlei spul waarop je kunt trommelen. Maar deze heer kan ook te gek fluiten en zingen.

Gideon Theewis – drums.
Deze autofreak heeft een grote glimmende stationcar want  belangrijk is dat drumstel er lekker inschuift. Wat de heer Theewis op zijn instrument doet is  niet meer spelen dan nodig is. Elke kick, snare of hihat heeft zijn plek en valt exact samen met basgitaar.  Deze heer zet de band in zijn één, trapt de kick vervolgens flink op zijn staart en grooven maar.

Marcello Briganti – Basgitaar. Een Hollander met diep Italiaanse roots. Nuchterheid gecombineerd met Italiaanse vurigheid en dat past precies in deze band. Plukken, slappen alles kan op zijn instrument maar to the point een stuwende baslijn spelen is waar deze man heer en meester in is. Pump up the Bass!

 

 

Edith Mossel – percussie.
Edith is een dijk van een percussioniste.
Elke tik is raak, met timing, vol smaak en vooral opzwepend. Dat ze af en toe met een tamboerijn in het publiek gaat staan dansen, ach gun het haar even!  Een lijst opnoemen met wie Edith gespeeld heeft..? Uuuh, heeft u even??

 

 

Soulkick repertoire:
Het repertoire bestaat uit oldschool funk met een soul en latin touch, afgewisseld met eigen songs:

A matter a Pad
Funk ’n stein – All day Long
– An Old Funk
– Back Stabbers
James Taylor – Capo di Monte
Mr President – Meet again
– Little Ghetto Boy
The Fantastics – Mushroom strut
Mr President – Love and Happines
Hot pants break down –
Hansi – Hot pants funk
Isaac Hayes – Hang up to my baby
– Melting pot
Rene Brijker – Ronny B
Soulfull strut –
The rhythm makers – Jazzfunk
– Thinking black
Rene Brijker/Ron v Flier – Is it real
Rene Brijker – No Thing
– Living on borrowed time
Black Sugar – The Looser
– Don’t push Grandma
Ronny Jordan – London Lowdown
– The hand of the inevitable
James Taylor – Home is were the hatred is